Fredag den 12/6

Hejsan

Nu har vi kommit till det sista blogginlägget  för det här läsåret vilket innebär att det är fröken som får blogga. Idag har det varit skolavslutning i kyrkan och efter uttåget ur kyrkan börjar äntligen sommarlovet alla längtat efter. Efter tre roliga och trivsamma år tillsammans är det slut. Jag kommer att sakna er men som tur är kommer vi att ses på skolan i höst på dagarna. Johan blir er nya lärare. Under den här veckan har vi gjort färdigt olika arbeten, städat och tagit hem saker. I måndags var det avslutning på vårat kulturprojekt i Folkets Hus. Där fick vi se en modern version av Snövit som spelades upp som var både rolig och uppskattad av alla. I onsdags var det brännbollsturnering. I torsdags visade elever upp kläder de sytt i slöjden. Jag får önska alla elever i min klass lycka till i fortsättningen ”NI ÄR BÄST” DSCF0374[1]DSCF0370[1]

Fredag den 5/6

 

Måndag

På måndag hade vi tyst läsning på morgonen. Efter hade vi svenska vi fick jobba med svensk planering eller jobba med pilen.

Tisdag

På tisdag så skulle Hanna och David gå på elevråd och vi pratade om en likabehandlingsplan och ordningsregler  och dom andra fick jobba med annat.  Till lunch blev det potatisbullar och blodpudding. På bilden fick Jonathan och Hanna göra klart staden då vi skulle ha röd, grön, gul eller blå. Den färgen man skulle ha skulle man blanda ut med vitt så det blev olika nyanser och dom andra fick göra en sommarbild. På SO gjorde vi nutidskryss.

Onsdag

På onsdag på matte skulle alla göra geometrin i matteboken. När det var svenska jobbade man med pilen eller svensk planering. Efter en liten stund kom Johan Kronberg som ska bli våran lärare i 4:an, men han ska vi bara ha ett år för Linn som vi egentligen ska ha. Hon ska få barn snart. När han hade gått började vi jobba igen med svenska. Efter svenska var det lunch. Det var engelska efter lunchen och då läste vi i engelsk boken kapitlet hette A letter from South Africa. När det var SO skulle vi städa våra lådor och sätta in olika papper. Efter SO hade vi slöjd. Jag gjorde ett hjärta som var ljusblå som det stod hej på och så gjorde Per pennor till oss.

Torsdag

På torsdag hade vi svenska. Efter svenskan hade vi SO. Efter SO var det rast och efter rasten hade vi idrott. På idrotten hade vi brännboll men lite annorlunda. när man skulle skjuta bollen skulle man försöka skjuta i ett mål och springa runt sitt lag men ute laget ska försöka att fånga bollen. Efter brännbollen hade vi fotboll. När det var lunch blev det hamburgare, det var jätte gott. När det var musik hade vi idol Fabian, David, Lhea och Hanna var med.

Fredag

Idag hade vi arbete och då skulle vi skriva en berättelse om en bild. Efter det hade vi rast men när vi kom in fick vi fortsätta med berättelsen. Vi har haft lunch och då blev det skinksås och pasta, efter det hade vi idrott. På idrotten hade vi orientering det fanns 4 kartor. Det fanns karta A, karta B, karta C och karta D.

Den som har bloggat är Hanna. Och nästa vecka är det skolavslutning! :) DSCF0744[1]DSCF0745[1]

den 29 maj 2015

´Hej. På måndag så hade vi tyst läsning Jonathan läste Djungelboken. Sen hade vi Sv då jobbade vi i våran planering. Sen hade vi rast. Sedan hade vi SO då pratade vi om källkritik och om viktig information. Efter SO hade vi mat då åt vi järpar sås och potäter. Sedan hade vi engelska då handlade det om art lesson. Och så läste vi The story of the ring part 2. den var spännande. På onsdag hade vi slöjd då gjorde Jonathan, Fabian och Meryam en trä Iphone. På morgonen på torsdag bakade vi muffins  till klassfesten. Klockan 5 hade vi klassfest det var jätte kul.Vi började med att spela brännboll.  På fredag pratade vi om regler på skolan. Och på gympan hade vi orientering. Good bye have a nice weekend. Den som bloggat är Jonathan..DSCF0738[1] DSCF0734[1]DSCF0737[1]

Fredag den 22/5

Hej

På måndagen hade vi teknik med sexorna då skulle vi bygga torn, broar eller andra figurer av tandpetare och ärtor. Först skulle vi skissa hur vi skulle bygga figuren. I våran grupp så fick vi bygga om för att det blev för ostabilt. Sen när vi hade byggt färdigt hunden av tandpetare och ärtor så skulle vi skriva hur vi tänkte när vi byggde och hur vi gick till vägas. På engelskan så gick vi igenom vad vi hade för läxor den här veckan.

På tisdagen gjorde vi färdigt våran bok. Sen innan maten så läste Carina ur Stjärnhavet. Efter rasten så pratade vi om vad en lösning och en blandning var. En lösning var något som löste upp sig t ex  vatten och salt, saltet löser upp sig och en blandning var något som inte löste upp sig.

På onsdagen hade vi matte på morgonen då så jobbade vi i geometri delen. Sen gjorde vi en dikt. På rasten spelade nästan alla i klassen fotboll. Sen på träslöjden så gjorde vi dörrkarmar.

På torsdagen så läste vi tyst i våra böcker på morgonen. När vi hade idrott så spelade vi citron brännboll.

På fredagen så hade vi glosförhör och diktamen. På idrotten hade vi teori i klassrummet. Sen hade vi prov på vad en blandning och vad  en lösning var. Vi har tittat på lilla aktuellt. Ida är den som har bloggat idag.DSCF0723[1]DSCF0730[1]DSCF0731[1]DSCF0726[1]

Fredag den 8/5 2015

 

Hej!

På måndagen var vi lediga. Sen på tisdagen på matten jobbade vi med algebra. Det är att man kan sätta dit bokstäver och så ska man lista ut vilket tal det är. Jag lärde mig att om det är a + a så måste det vara lika på a, tex 5 under båda a. På svenskan fortsatte vi att skriva våran bok. På onsdagen hade vi trä och syslöjd. Jag gjorde en kudde, det är två ugglor på och ett rosa tyg. Igår hade vi musik. Först sjöng vi några sånger vi sjöng nu grönskar det, halleluja, ingen klocka ringer mer och sommarlov. Sen körde vi idol. Efter musiken jobbade vi med matte. Idag hade vi elevensval. Det är sista gången att öva för dom som har cabare. På onsdag är det då vi har uppvisning för dom som har cabare. Till lunch blev det köttfärssoppa. Efter lunchen hade vi uteidrott. Vi stötte kula och sprang. Nu jobbar vi med svenska. Den som bloggat är Lhea. Ha en trevlig helg.DSCF0715[1]DSCF0717[1]DSCF0720[1]

Fredag den 17 april

DSCF0648[1]DSCF0661[1]DSCF0643[1] DSCF0638[1]DSCF0652[1] DSCF0660[1]

 

Hej!

På måndagen läste jag, Det svarta hålet. Och vi läste i engelska boken. Och vi läste A picnic by the river. Vi hade även teknik. Och skrev en pp= pedagogisk planering. Uppgiften var att bygga ett så högt, stabilt torn av papper. Mikaela och Fabian lyckades få det ganska stabilt. Det var kul men svårt. På tisdagen fick vi besök av en författare som heter Pernilla Gesén. Det är hon som har skrivit Alva böckerna. Hon var här för att vi skulle få veta hur en författare tänker när dom skriver en bok. Vi lärde oss att man får inspiration genom att läsa andras böcker. Och man kan och får knycka ideér från verkligheten. Så vi i klassen ska skriva en bok som sedan ska tryckas upp. På onsdagen hade vi trä och syslöjd. På Torsdag hade vi teknik igen då skulle vi bygga en bro av papper. Den skulle hålla för en sax. På fredagen hade vi elevens val. Då hade alla valt cabare. På idrotten hade vi teori och fick göra olika uppgifter. Dom som har bloggat är Mikaela och Lhea

Torsdag den 2 April

DSCF0627[1]DSCF0626[1]Hej.

I måndags hade vi 2 nationella prov. I tisdags var vi i grupper och gjorde 3 enkla maskiner.  det var block och talja, skruven och kilen. På rasten ritade jag och Isac skylanders. På onsdagen hade vi slöjd då gjorde jag klart min mössa. I dag hade vi bad. Den som har  bloggat är Anton Ha ett trevligt Påsklov !!.  

Fredag 27/3.

Hej i måndags lärde jag mig vad lutande plan och vad hävstången var. Lutande plan var typ nåt som lutar, så det blev lättare att dra upp saker. Och hävstång var en lång metall pinne som man satt under den saken man ville flytta på. Och en sten under som vridpunkt. Och ute under hela veckan har jag lekt dunken och parkour. Och i torsdags hade vi bad och i dag hade vi elevensval jag hade idrott och på idrotten hade vi innebandy, Och när jag hade det igen hade vi cirkelträning och stationer. Den som har bloggat är David, ha en bra helg.

DSCF0620[1]

DSCF0596[1]DSCF0599[2]

Fredag den 20 mars

Hej vi har haft bad. Jag tränade på armtag och bentag. Jag  har haft slöjd då fick jag göra en garnkyckling. Ute på rasten lekte jag Ida Mikaela Safio och Lhea ”under hökens breda vingar”. Vi gjorde nutidskrysset. Idag har vi följt solförmörkelsen från Färöarna på Youtube. Det var spännande. Vi har haft  glostest i engelska.

Den som bloggat är Meryam.DSCF0585[1]DSCF0585[1] DSCF0590[1]

DSCF0586[1]

DSCF0592[1]