Fredag den 31 Augusti

Hejsan

Vi målade svanar,S-ord och mandala.Vi gjorde en rit-saga om en gubbe som heter Kalle Käck.Vi läste texten tillsammans och då upptäckte vi att den var på rim. Sedan fick vi ringa in alla S och klippa ut gubben som vi ritat.

Vi har haft engelska då lärde vi oss att säga My name is…. Vi sjöng även en sång på engelska. Vi hade rast då lekte Mikaela.Hanna och Karolina vattenmonster. En skulle vara monster och ta de andra, det var jättekul. Vi räknade hur många rönnbär det var på varje tråd, Men vi hann inte klart för vi skulle till maten där var det fisk ,spenat och potatis. Sedan var det matrast. Nu slutar vi blogga för nu vill vi ha välj.

Ha så trevligt på marknaden

Torsdag den 30 Augusti

Hej

Vi målade bokstaven S.Vi lärde oss siffrorna 0-9 och  arbetade sedan  i våran matteboken.Till lunch var det kycklingsoppa med bröd och ost. Vi gick till mulleskogen där vi var i olika grupper och fick leta efter blad som var små,stora, prickiga och runda blad.Till lunch var det kycklingsoppa med bröd och ost.Efter rasten var vi inne hos Yvonne och trädde rönnbär på tråd.

Hej då

 

Hej

Vi hade gympa direkt på morgonen.Vi lekte kinesiska muren, kom alla mina kycklingar och sjöng huvud axlar knä och tå. Anton och Lhea kom i final på alla mina kycklingar.Vi hade röris i klassrummet efter svenskan där vi ritade till våra S-ord och Fabian tyckte det var bra med träning. Vi har fått en bok  om Mini. Vi har färglagt i den.Anton och Meryam har spelat boll och haft roligt på rasten. Amena rockade rockring tillsammans med sin syster Ajah och Ramla det var skoj.VI har gjort frottage med våra lönnlöv.Dagen har varit bra. Hej då

Tisdag den 28 Augusti

Hejsan

Hipp Hipp Hurra till David som fyller 7 år idag. Vi var tillsammans med Mosipporna och samtalade om träd och gjorde en tankekarta. På rasten gungade Jonathan med Fabian och David. Det var kul tyckte Jonathan.Meryam och Anton spelade fotboll. Det var roligt. Till lunch åt vi korvstroganoff och ris. Efter lunchen hade vi musik med Bettina och lekte en lek att man åkte på semester. Idag har vi letat efter lönnlöv ute på skolan. Vi räknade hur många löv vi hade plockat var och en. Tillsammans hade vi plockat 179 löv. Hanna har varit hos Kerstin och räknat hur många bokstäver hon kan och läste korta ord. Det gick bra.

Hej då

Måndag den 27 Augusti

Hej

Mini kom på besök i en resväska. Den  hade han krypit ner i när han åkte tåg med sin mamma för han var så nyfiken. När vi öppnade den låg han och sov i en sovsäck. Mini gav oss presenter och alla sakerna vi fick  började på S. Vi har haft gympa då lekte vi ” krabban”  och ”häxan det var roligt. Karolina ramlade på rygg men det gjorde inget. Vi har ätit god mat köttbullar och mos m lingonsylt. Idag fick vi nya matteböcker den heter matteplaneten.Den ser rolig ut. Nu ska vi strax sluta för den här dagen. Hej då.

 

24 Augusti

Hej nu ska vi blogga igen.

Idag har vi inte samma fröken. Vi har våran gamla förskolefröken, Bettina.Idag har vi gjort det här. Pusselbitar:Det var ett papperspussel som vi skulle skriva våra namn på och rita något fint. Namnlappar till våra lådor. Det var god mat. Fisk med jättegod sås och potatis.Efter maten pratade vi engelska och spelade formbingo.

På rasterna tyckte Mikaela att det var roligt att leka med Ida. Anton tyckte att det var kulatt spela fotboll och Karolina tyckte det var roligt att leta mördarsniglar med Mikaela och Ida. Bettina tyckte att det var roligt att få vara i sin gamla klass!

Trevlig helg och hejdå!

Torsdag 23 augusti

Idag har vi börjat skolan. Vi trivs bra. Två gånger har vi haft rast. Vi fick spagetti och köttfärssås till mat. Bengt hissade flaggan och rektorn pratade. På eftermiddagen var vi tillsammans med den andra ettan och gjorde bokmärken. Vi bloggar tillsammans också.