Fredag den 28 september

Hejsan Hejsan

Idag på morgonen hade vi elevensval.Ida gjorde en maraccas på musiken.Mikaela och Lhea målade elefanter på bilden.Fabian arbetade vidare på sin kasperdocka. Hanna, Isac och Karolina forskade och gjorde vattenexperiment. vi har haft engelska då lärde vi oss orden ” bus and wheel ,vi sjöng ” The wheels on the bus goes round and round”…,. Till lunch åt vi pannbiff, potatis och sås. Snurra hade lämnat ett brev till oss där hon tackade för att vi hade sorterat hennes skosnören så bra. Hej då och ha det så trevligt under helgen.

Torsdag 27 september

I går kunde ví inte blogga för de hade grävt av en kabel till Internet någonstans i Sverige. Idag bloggar Mosipporna och Backsipporna tillsammans. Vi har sett på en dansföreställning. De dansade bra. Det var snyggt, skickligt, vackert och jättefint. Det var en rolig berättelse om en sur gammal gubbe, hans brorsdotter och deras betjänt.

Vi har varit ute på rast. Idag var det kycklingnuggets till mat. På lunch rasten lekte Anton och Isak med bantamgubbar. En häxa som hette Snurra kom och hälsade på oss. Hon hade trollat bort Yvonne. Hon älskade skosnören och hade en hel kartong full. Vi fick sortera dem åt henne. Det skulle vara de kortaste först och sedan skulle de bli längre och längre.

 

Här är häxan Snurra.

 

Här sorterar vi skosnören.

 

Här är de som dansade för oss.

 

 

 

 

 


="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tisdag den 25 September

 

Gran och tall.

Hejsan svejsan

Idag på morgonen läste vi i boken som handlar om Mini sedan gick vi in till Mosipporna. Där fick vi ett papper med bilder på olika träd sedan  skrev vi vad de olika träden hette och vilket löv  som hörde till vilket träd. På rasten lekte Karolina ,Mikaela och Hanna ”inte nudda marken”. Det var kul. På musiken med Bettina  fiskade vi upp olika sånger som vi sjöng. Till lunch var det spagetti med köttfärssås, mums. Efter lunch kollade fröken vad alla kom ihåg om gran och tall. Vi drog streck mellan olika bilder och pratade om dem. Hej då

torsdag 20 september

vi har varit i skolskogen. Vi gjorde s av kottar och letade efter en lång lång, en längre och en som var längst. Vi letade efter något som var fint och något som var konstigt som vi tog med tillbaka till klassrummet. Vi har kört Röris. Vi fick köttfärssoppa till mat. Idag bloggar båda klasserna tillsammans.

Det här är de fina sakerna vi fann i skogen.

Tisdag 18 september

Vi har varit hos Yvonne och lärt oss om barrträd. Vi har lärt oss om höger och vänster på matten. Vi har lärt oss att det går 52 veckor på ett år och nu vet vi att det går 12 månader på ett år också. Vi var alldeles tysta när vi gick till maten, det var skönt. Vi har en vikarie, hon är sträng och snäll. Vikarien tycker att klassen har varit trevlig och skötsam.

fredag den 14 september

Hej

vi målade mandala.Vi har tittat på ett engelsk program” English kids Zon” det handlade om colours and Whats your name? It was funny. Vi sjöng en engelsk sång- I matsalen åt vi kycklinglasange. Det var gott.

Isac och Jonathan och Anton lekte backugan på lunchrasten.Karolina har rullat sej i lera ute på matrasten. Det var kul  men fröken sa: Hur ser du ut!!  Meryam spelade fotboll på rasten. Amena,Rim och Lhea skrev Ii-ord på datorn. Mini och Isis var här och hälsade på oss och hade Ii ord med sig i sin väska. Mini hade varit i skolskogen i går och träffat på två stycken igelkottar som hette Igge och Ingela.

Hej då ha en trevlig helg

 

 

torsdag den 13 september

Hej

Vi har spelat krokodilspelet som tränar störreän> mindre än< och lika med= .

Fotografen var på besök så alla i klassen blev fotograferade. Vi har varit i skolskogen lekt och plockat med oss olika löv. Vi såg en film om Skurt som handlade om skogen. Sedan gjorde vi lövtavlor. Vi la löv under ett ritpapper och gnuggade med blyerts kritor. De blev snygga tyckte vi.Till mat idag var det blodpudding/ potatisbullar med lingonsylt.

 

Hej då.

Onsdag den 12 september

Vi har haft rast.Vi har haft gympa då lekte vi  `tagen tar, basketfia och discokull.Vi har ätit frukt och lyssnat till sagan om Hugo och Josefin. På matten pratade vi geometriska former : cirkel, kvadrat,triangel och rektangel- Fröken tyckte vi var duktiga på formerna. Mini kom med saker som började på V. Sedan fick vi skriva v-ordlistor på datorn. Idag när vi bloggade ringde Mosippan 1 oss på skype och vinkade till oss.

Hej då