Fredag den 26 oktobr

Vi har haft elevens val. Den här gången hade många i klassen valt kabare. Skolan har en kabare till jul. David och Rim hade hemkunskap och bakade scones. Fabian hade vatten och udersökte om ett gem eller en penna  skulle flyta /sjunka. Jonathan spelade fotboll på idrotten. Idag på engelskan målade vi frukter som ska bli en bok. Vi lyssnade på en fruktsång. Nu ska en del få gör ABC på pc och vi andra ska få välja vad vi vill göra.

Hej då ha en trevligt lov

 

Torsdag den 25 oktober

Hello!

Vi har haft matte och byggde en svan med tangrambitar.Efter rasten gick både backsippan 1 och Mosippan 1 till skolskogen. Där lekte vi en lek som heter räven och igelkottarna. En skulle vara räv och en skulle vara igelkottmamma. Räven skulle försöka ta igelkottungarna och ta dem till sitt bo. Mamman skulle försöka rädda barnen och ta dem i hand till mammansbo.Leken började med en ramsa :Kom nu igelkottar små, kom nu med detsamma. Hem till boet ska ni gå hem till eran mamma. Skynda på skynda på ni har lång an väg att gå. Skynda på skynda på kom nu igelkottar små. Leken var rolig tyckte vi alla. Nu ska vi skriva på datorn och några ska måla igelkottar.

tangram

Good bye

Onsdag den 24 oktober

Hej

Idag på morgonen hade vi gympa.Vi hade fem banor som vi gick runt. Vi hoppade hopprep, hoppade trapetz, hängde i lianer,gick balansgång på bommen och slog kullerbyttor. Sedan hade vi rast. På matten berättade fröken sagan om Tan. Hur han tappade sin kakelplatta när han var på väg till kejsaren och den gick sönder i sju bitar.Tan kunde aldrig pussla ihop den igen. Pusslet kallas för Tangram. Vi fick rita och måla sagan om Tan och börja måla  på ett papper med tangrambitar.Vi hann inte klart för det blev lunch. Vi fick pannkaka med sylt. Efter rasten jobbade vi med våra Ää- ordlistor.

Hej då

Tisdag den23 oktober

Idag var vi in till Yvonnes klass och  Carina förhörde oss om vad vi kom ihåg om älg och rådjur. Carina tyckte vi hade bra minne. Vi lyssnade på sagan Haren och igelkotten. Sedan såg vi en film som handlade om igelkottar. Vi hade fruktstund och sedan gick vi ut på rast. Efter rasten hade vi matte fröken gjorde olika tal på tavlan och vi fick tala om vilket som var störst eller minst. Vi jobbade i matteboken. Nu ska vi göra en mindmape om igelkottar tillsamman med Mosippan 1.

Hej då

Måndag den 22 oktober

Hej

Idag målade vi klart våra lejon. Mini kom på besök med Ää- ord. Han hade med sig en leksakshäst,ärtpåse, pärlor,äggklocka,haftstift och en leksaksräv.Vi skrev Ää ordlista på våra datorer. Sedan åkte vi buss till badet där vi tränade på simning och fick ha en lekstund på slutet. Till lunch fick vi fiskpinnar och mos. Vi har jobbat i våra matteböcker. Kul att alla är tillbaka i klassen som varit sjuka. Vad är det för likhet mellan en fiskare och en bebis?

Hej då

 

 

Fredag den 19 oktober

städning av skolgård

hej

vi har haft engleska. idag har vi haft elevens val Anton och Meryam, Jonathan spelade ipad Hanna, Isac fick ett häfte om vad de jobbat med. Ida och Amena fick ta hem sin låt som de skrivet på musiken. Mikaela och Rim målade gubar. nu ska vi gå ut och städa skolgården.jag som har bloggat idag är Amena.med hjälp av de andra.

 good bye.

Torsdag den 18 oktober

Idag har vi haft matte, vi jobbade med att rätta fel i matteboken och göra klart sidor som inte blivit klart tidigare. Vi har varit på biblioteket och lånat böcker. Man fick låna med en bok till skolan. Alla hann inte få sina lånekort så de får låna hem nästa gång. Idag bloggar backsipporna och mosipporna tillsammans.

Hej då!

Onsdag den 17 oktober

Hejsan

Vi fick ha en tipspromenad i korridoren på idrottslektion. Den fick vi rätta själva tillsammans med fröken. Frågorna handlade om sport,mat,och frukter.  Kristan berättade om att den här veckan var en uppmärksamhetsvecka som handlade om kost och motion. Vi har haft matte i boken och pratat om likhetstecknetsbetydelse. Mini kom och hälsade på. Han hade Ll-ord med sig. Vi har målat lejon och skrivit Ll -ordlista på datorn.

Hej då

Tisdag den 16 oktober

Hej idag på morgonen var vi tillsammans med Mosippan 1. Vi tittade på en film som handlade om rådjur. Efter filmen gjorde vi en mind -map tillsammans om rådjur. Efter rasten hade vi musik med Bettina då sjöng vi en sång och spelade kazoo till. På eftermiddagen fick vi skriva  faktatext  om rådjur på datorn två och två.

Goodbye

Måndag den 15 oktober

Hejsan

Vi har jobbat med Minis - arbetsbok och sedan fick vi sätta in våra matteblad i pärmen. Idag var det bad, då fick vi åka buss dit.Där fick vi simträna. Några av oss som kan simma fick vara i den stora bassängen. De andra var i den lilla bassängen.På slutet hade vi lekstund man kunde ha leksakeroch madrasser i vattnet.Det var roligt tyckte vi alla i klassen.

Hej då