Fredag den 21 december

Hej! På morgonen gick vi fackeltåg till kyrkan. De stora barnen sjöng för oss i kyrkan. Sedan gick vi på bio. Det var Hotell Transylvanien. Den var jättebra och lite läskig. Vi fick titta med 3D-glasögon. Sedan åt vi mat. Det blev korv och bröd och spagetti och köttfärssås. Efter maten hade vi rast. Det här är den sista dagen i skolan innan jullovet. Några tycker att det var lite tråkigt men de flesta tycker att det ska bli skönt.

Hej då och god jul och gott nytt år!

Onsdag den 19 december

Idag läste fröken om ormen ur boken ”Djuren i stallet”. Idag klistrade vi in Dd -orden i våran ABC bok och ritade och målade i den. En del rättade i sina sv- häften. Vi har haft rast en del åkte nerför snöhögen andra lekte polis och tjuv. Sedan hade vi matematik. Nu ska vi jobba i Minis arbetsbok.

Hej då!

Marina gåtan var inte så lätt att lösa men till slut med lite hjälp så klarade vi den

Tisdag den 18 decmber

Idag har vi pysslat. Vi gjorde godis. Vi gjorde etiketter som ska säljas på jul marknaden. Vi smälte choklad och blandat korn flakes i choklad sen blandade vi i ris puffar. Sen kom Mini med Dd-ord. Några skrev på datorn och dom andra målade en domhäre. vi som bloggat är Lhea och Amena

godistillverkning

julpyssel

Good byaj

julpyssel

Måndag den 17 december

Vi har varit i simhallen. Då tränade vi på att simma längder. Fabian tog silverhajen. Jonathan lärde sig att simma bättre. Lhea lärde Hanna att simma genom att hålla handen under Hannas mage. Anton, Fabian och David lekte en lek där man var olika figurer som knuffade varandra nerför trampolinen. Mikaela, Meryam, Hanna och Lhea lekte haj i lilla bassängen. Rim satt på en madrass i lilla bassängen. Isac satt på en gul flytleksak. Nu ska vi ha matematik.

Hej då ses i morgon.

Fredag den 14 december

Hello!

Idag var det sista gången för den här terminen med elevensval. Anton, Isak och resten i gruppen tittade på sin film som de gjort inför kabaren. Amena fick ta hem sin kasperdocka . Jonathan spelade fotboll. David och Rim kokade vaniljsås till äppelpajen. Mikaela, Lhea, Meryam, Hanna, Karolina och Ida tränade på sin låt till kabaren. Fabian gjorde experiment med vatten. Vi har haft engelska och fick lära oss numbers zero – to thirteen, Vi sjöng We wish you a merry christmas. Snart ska vi skypa med Gålö och då ska vi läsa upp några gåtor som de ska svara på.

Goodbye have a nice weekend

Torsdag den 13 december

På morgonen gick vi ner till gympasalen och tittade på skolans Lucia med tärnor och tomtar. Det var bra, kul och mysigt. När vi kom upp till klassrummet så åt vi frukt. Efter rasten kom Mini på besök med Hh- ord. Vi skrev Hh-ordlistor på datorn och gjorde bokstaven H med pärlor på pärlplatta. Vi har varit inne hos Yvonne och mätt hur långt ett hopprep är. Vi använde oss av pennor, kaplastavar och Snurras presentsnöre.

Hej då.

Mätning av hopprep.

Svaret på din gåta Katarina : vi tror att det är en känguru eller en gräshoppa

Onsdag den 12 december

Idag på morgonen hade vi gympa. Då lekte vi basketfia och kinesiska muren. Efter gympan gick vi ut på rast. Sedan åt vi frukt och fröken läste för oss.  Vi pratade om vilka längder vi lärt oss och sedan fick vi jobba två och två. Vi skulle mäta varandra med kaplastavar och se hur många kaplastavar långa vi var. Dom flesta var ca 10 – 11 kaplastavar långa. Var och en ritade sedan en bild på sej själv och kompisen. Till lunch idag var det tacobuff’é. Det var jättegott.

Good bye

Tisdag den 11 december

Fröken läste om djuren i stallet. Sen skrev vi klart våra faktatexter om haren och letade efter en bild i clipart och infogade den. Vi har klistrar in och ritat till våra Kk- ord. Sedan hade vi rast. Vi har dragit streck från bilder på djur till rätt  text. Sedan hade vi lunch. Nu ska vi ha matte inne hos Yvonne.

Måndag den 10 december

Vilken tur att våran fröken är frisk nu så vi kan skriva i bloggen. På morgonen läste fröken för oss ur boken Djuren i stallet. Några fick dra och läsa gåtor. På svenskan skulle vi träna på att göra inre bilder. Vi  fick vi blunda och tänka på godisklubbor och göra oss en egen bild inne i vårat huvud om hur den smakade, vilken färg, storlek och hur den luktade. Sedan fick man berätta för en kompis om sin klubba

Godisklubba

. Sedan åkte vi till simhallen och badade. Nu ska vi skriva och rita  våra klubbor.

Hej då

Onsdag den 5 december

På morgonen hade vi idrott. Vi hade 5 olika stationer. Det var romerska ringar, trapets, hoppa rep, balansgång och kullerbyttor. Vi fick också träna på att spela pingis. Vi hade rast efter gympan. De flesta åkte kana på rumpan nerför slänten. Vi jämförde längder. Om två snören var lika långa och om man krullade ihop det ena,  fick vi fundera och gissa om de fortfarande var lika långa. Det var kul men lite svårt för en del. Vi gjorde flera tester så alla skulle bli säkra på att snörena fortfarande var lika långa. Nu ska vi ha svenska.