Torstag den 31 januari

På morgonen läste alla tyst i sin bänkbok. Sedan hade vi matte. Efter matten hade vi frukt efter frukten hade vi rast då åkte Anton och Fabian kana ner för baken.Efter rasten gick vi till skolskogen då skule vi lyssna på lJud. sen var det lunch. sen fik vi go  in  till yvvon do fik vi  se en film om hörsel. idag er det Anton som blogar

Anton bloggar

Onsdag den 30 januari

växling ental och tiotalIdag på morgonen hade vi gympa. Då spelade vi fotboll men först fick vi träna på passningar och lära oss att använda bredsidan av foten. Efter gympan gick alla ut på rast. Hanna , Mikaela, Lhea, Ida och Karolina byggde ett hamsterhus. När vi kom in efter rasten åt vi frukt och lyssnade  när fröken läste. Sedan fick  vi välja en bild och skriva en saga om bilden. Vi skrev två och två vid datorn. Nu ska vi ha matte och använda oss av en 10 tärning och träna på växling ental -tiotal.

växling ental – tiotal

Tisdag den 29 januari

På morgonen kom tandsköterskan, då fick några fick följa med henne och borsta tänderna och de andra läste tyst i sin bänkbok.Sedan bytte vi. Nicke apan som tandsköterskan har med sig var busig han sprutade och spottade vatten på oss. Vi arbetade i våran trafikbok, några la till ljud  till trafikfilmen som de spelat in, Fabian och Lhea började skriva på en saga. Vi har haft musik med Bettina då lekte vi och sjöng Aron Apa. På matten fick varje grupp redovisa sin lösning av ett matteproblem.

Johan och Pär har sju kolor tillsammans. Johan har 3 kolor fler än Pär. Hur många kolor har Pär?

Det var inte så enkelt.

Måndag den 28 januari

Kanaåkning

På morgonen hade alla tyst läsning.  Sedan jobbade vi  i Minis arbetsbok. Vi åt frukt innan vi gick ut på rast. Efter rasten hade vi idrott. Då fick vi spela innebandy och Kristian gick igenom regler med oss. Till lunch fick vi panerad fisk med sås och potatis. På lunchrasten gjorde Ida, Pontus, Tindra, Jacob och Hjalmar en björn av snö. Karolina, Hanna och Mikaela byggde ett litet hus av snö och stenar till Karolinas leksakshamster och Mikaelas leksakssköldpadda. Killarna i klassen åkte kana och byggde en mur av snö. Nu ska vi välja till elevensval och ha matematik.

Hej då

Ida gör en snöbjörn.

Fredag den 25 januari

Hej

På morgonen hade vi tyst läsning i våran bänkbok. En del jobbade i sin trafikbok och några gjorde klart sina känslopapper. Sedan var det rast, då åkte Lhea, Thilde och Alva åkte kana. Meryam Isac , Karolina, Jonathan och Ida lekte räddaleken i en isbacke. Anton,David och Thimon åkte på snowrider och stjärtlapp. Thimon var domare och talade om hur långt vi kom i backen. Hanna åkte pulka och Amena åkte stjärtlapp. Mikaela och Elina lekte affär. Rim, Sara, Celine och Noura lekte tillsammans. Till lunch fick vi potatisbullar/blodpudding med lingonsylt. Nu ska vi få ha fritt och välja vad vi vill göra en stund nu på slutet.

Goodbye have a nice weekend

Torsdag den 24 januari

Hej

Idag på morgonen så läste vi i våran bänkbok. Sedan hade vi matte och då fick vi spela ett spel två och två som hette ladda raketerna. Vi fick slå med en tärning och ladda( måla) en raket med lika många rutor som tärningen visade. Vi hade sex raketer var att ladda. Vinnare blev den som laddat alla sina raketer. Efter matten var det rast. Vi gick till fotbollsplanen där skulle vi blunda och lyssna. Vi hörde tex fågelsång, lastbil som körde., frökens skrammel med nycklar, någon som trampade i snön och trafik långt borta.Det var väldigt kallt ute så tårna blev nästan till is så det var tur att det blev lunch så vi fick gå in och tina upp våra fötter.

Onsdag den 23 januari

Vi som bloggat är Lhea och Amena

På morgonen hade vi gympa . På gympan hade vi tre olika stationer . Sedan hade vi rast. På rasten åkte Ida, Hanna, Amena och Ayah pulka och tefat. Efter rasten hade vi svenska. På svenskan klistrade vi Gg-ord . Isac, Jonathan, Karolina och Meryam skrev på datorn. Till lunch fick vi kibabgryta och ris.

Hej då!

Tisdag den 22 januari

Högt uppe på ett skåp satt Mini med sina nya kompisar.

Minis kompisar hade inga namn så vi fick ge förslag och rösta fram vad de skulle heta. Apan fick namnet Micke och Nallen fick heta Herr Vit. Vi  ska sätta dom på en buss här i Filipstad och låta dem resa vidare. Det ska bli spännande att få följa deras resa. Vi kommer att kunna följa deras resa på facebook – djurresan.På morgonen läste vi tyst. Vi har haft matte och då jobbade vi i våran mattebok.

Hej då

Måndag den 21 januari

På morgonen läste alla tyst i sin bänkbok. David gjorde uppgifter på datorn. Rim , Lhea och Amena plus alla andra i klassen skrev Gg- ord på datorn. Sedan åt vi frukt under tiden som vi målade bilder. Efter frukten hade vi rast. Vi har haft idrott då hade vi parallella banor. Vi var två lag som fick starta samtidigt och först fick man springa runt banan och sedan slå en tärning. Fick man t ex  fem då fick laget en poäng. På lunchrasten åkte Hanna, David och Fabian pulka nerför en backe, det gick fort och det var jättekul.

Fredag den 18 januari

Hej! idag på morgonen läste vi tyst i vår bänkbok. Några gick ut och filmade i trafiken med Yvonne. Vi andra ritade och målade ett självporträtt. Sedan åt vi frukt och gick ut på rast. Efter rasten hade vi svenska då gjorde vi färdigt våra Ff- ord och önskelistan. Nu ska vi sjunga några sånger på engelska. Good  bye .