Fredag den 22 februari

På morgonen hade vi elevens val.Rim Anton Amena tränade inför vårkabaren. Meryam, Jonathan, Mikaela och David tittade på film om vattenmannen och speed. Hanna hade hemkunskap och putsade fönster. Fabian var på bild och målade med vattenfärger. På rasten åkte vi kana och några sjöng när dom lekte. Vi har haft engelska och sjöng sånger om the family.  Nu kommer vi inte att skriva på en hel vecka för vi ska ha SPORTLOV. Det ska bli både  kul och skönt!

Vi vet att vårat gosedjur Micke sågs i Stöllet i går. Spännande att se var han har hamnat om en vecka. Vi tror att han kanske åker över till Norge, Oslo. Goodbye have a nice week.

Torsdagen den 21 februar

I dag är det fröknarna som bloggar för tiden tog slut så vi hann inte. Vi bloggar tillsammans.Vi har varit tillsammans hela dagen. På förmiddagen jobbade vi med svenska. Mini kom på besök. Han hade u-saker med sig. Han hade med sig utomjordingar som vi fick måla.Till lunch fick  vi Hedvigsoppa. Vi undrade så vad det var men det var vanlig köttfärssoppa. Efter lunch gick vi till busstationen för våra gosedjur skulle ut och resa. Micke tog en buss mot Hällefors och Herr Vit reste mot Karlstad. Vi får hoppas att andra resenärer hjälper dem att komma vidare. De har en sida på facebook där vi kan följa dem. Ni hittar den på www.facebook.com/djurresan.

Anton hjälper Micke att komma på bussen
Pontus fick hjälpa Herr Vit.
Här vinkar vi av dem.

Onsdag den 20 februari

Hej

Anton i skidspåret

Idag hann vi ha tyst läsning innan vi skulle åka till Kalhyttan. Sedan åkte vi buss för att vara med i Arlaloppet. Först så var det uppvärmning och sedan åkte killarna i klass 1 och tjejerna startade efter. Anton, Rim, Amena, Mikaela B  tyckte det var roligt att åka i spåret. Meryam, Mikaela, Isac tyckte det var mysigt att äta matsäck ute. Grattis Ida snabbast i klassen. Nar vi kom i mål fick vi en medalj en mini Arla ko, bulle och varm choklad. Det smakade gott efter åket.

Ida med sin nummerlapp

Hjälp att få på nummerlappar
Inför start på Arlaloppet

Tisdagen den 19 februari.

Hej på morgonen läste nästan alla i sin bänkbok, några gick iväg till Kristian för att låna skidor till Arlaloppet som vi ska åka imorgon. Sedan hade vi svenska alla jobbade med olika saker som skulle göras klart. Efter svenskan åt vi frukt och gick ut på rast. På rasten åkte Mikaela, Hanna, Ida, Amena och Meryam kana på sina rumpor. Det var jättekul. Tur att byxorna håller. Anton och David lekte Ninjago bredvid backen På matten jobbade vi med tangram, patternblocks och i våra matteböcker.

Hej då

 

Måndag den 18 februari.

Hej! Härligt att fröken är frisk. Som svar på din gåta Katarina så tror vi 1. Han smet från bageriet . 2.Han gav dom en tårta 3. Han rullade in sig i degen.

Längsta ordet på j jordgubbarna. Det blev 12 st bokstäver.

Idag på morgonen läste vi i våran bänkbok. Sedan förklarade fröken ord som Amena hade på sin lilla ordlista. Efter rasten var det idrott då hade vi hinderbana och tagen tar. Till lunch fick vi köttbullar och mos. Nu ska vi ha matematik.

Hej då

 

Onstdag den 13 febuari

Hej!

På morgonen läste alla i sin bok. Sedan gick några ner till Cristjan och lånade sider. Vi  hdde idrott på idrotten lekte Vi kom alla mina små kycklingar och gammal gädde. Sedan hadde vi frukt. Efter frukten gick alla ut på rast. på rasten åkte Mikaela kana på rumpan Hanna,Karolina,Mikaela och Ida åkte på pulka. till mat fick Vi kykling nuggets och ris.På eftermiddagen hade vi svenska.

hej då!

 

Tisdagen den 12 februari

Hej!

Idag bloggar vi tillsammans för Carina är sjuk. Vi har haft biologi.Vi fick lukta på olika saker och gissa vad det var.Det var kanel, kaffe, apelsin, handsprit, tvål, lök och ättika. Vi har haft rast två gånger.Mosipporna har haft matte och Backsipporna hade musik och lite matte.  Vi har haft lunch. det blev fiskgratäng och mos. Efter bloggen ska vi ha mera biologi.

Hej då!

Måndag den 11 febrari

Hej

Idag på morgonen läste alla i sin bänkbok. Sen gjorde vi det som vi inte hate jortt klart sen åt vi frukt. Efter frukten så hade vi rast då lekte Anton, jonathan och David gladiatorerna .Lhea, Amena, Hanna och Ida åkte kana. Sen hade vi idrott då jord vi cirkelträning och hajen. Till lunhs idag fick vi panbif och potatis.Sen hade vi rast igen.Anton,jonathan,David och Fabian lekte gladiatoerna i jenn för fabian fick vara med. Vi har haft matte då jobba vi med våran planiring.Idag har Lhea och Anton bloggat.

Hej då

 

 

fredag den 8 februari

Hej!

På morgonen läste alla tyst i sin bänkbok. Sedan kom Mini på besök med Jj-ord som tex jultomte, ljus, fjäril, matolja. Vi skrev Jj-ordlistor två och två vid datorn och klistrade in dem i ABC boken. Efter rasten åt vi frukt och tittade på en engelsk film som handlade om  familjen. Vi skulle lära oss ord för pappa, mamma på engelska. Den var rolig. Efter filmen fortsatte vi att måla våra spelkort, family blue and green. Nu ska vi snart skypa med Gålö.

Torsdag den 7 februari

ögat

mindmap om ögat

Idag på morgonen läste vi tyst i våran bänkbok och fröken gick runt och lyssnade på oss. Sedan hade vi matematik , en del gjorde tangram pussel, patternblock och några arbetade i matteboken. Anton tycker matte är en av de roligaste grejerna att göra i skolan. Efter matten åt vi frukt. Fröken läste sista kapitlet i Hugo och Josefin. Efter rasten hade vi svenska. Vi klistrade in våra Pp- ord i ABC boken. Vi målade och klippte ut en pingvin. Några gjorde klar sina trafikböcker, rättade i sina sv-häften. Lhea och Amena gjorde klar sin mindmap om hörseln.  Vi har skrivit två och två  en mindmap om ögat.

Hej då!