Onsdag den 28 augusti

IMG_0093IMG_0092IMG_0094Hej!

Idag gjorde  Ba 2 och Mo2 masker tillsammans. David, Jonathan, Karolina, Fabian, Ida, Hanna och Isac gjorde gipsmasker inne hos Yvonne. Då fick man ligga på ett bord helt stilla och blunda och så täcktes ansiktet med gipsbindor. Sedan fick man ligga en stund tills det hade torkat. Alla tyckte det kändes skönt och lite kallt. Hos  Carina fick Lhea, Anton och Mikaela göra masker utav papper som de vek och målade. Vi har även varit i gympasalen och fått dansa till afrikanska trummor. Då dansade vi en soldans.

Hej då! Ha en fortsatt trevlig dag.

Tisdag den 27 augusti

IMG_0050

IMG_0046

Hej!

Idag har vi varit på besök i Långban. Där tittade vi på masker. Det var en tjej som visade och berättade för oss om maskerna. Hon heter Pia .Indianmaskerna kommer från andra sidan jordklotet från Amazonas regnskog. Allt material som indianerna använde kom från naturen. En del masker var gjorda av gräs och bananblad. Fjädrarna som de använde var från papegojor. Det var en rolig utflykt.

Hej då!

 

Måndag den 25 augusti

Hej!

Idag hade vi tyst läsning och fröken gick runt och lyssnade på oss.Sedan hade vi svenska och då jobbade var och en med sina läskort.

Vi har haft rast då gungade Anton, Isac, Mikaela, Hanna, Meryam, Ida ,Karolina och Lhea i kompisgungan. Jonathan och Fabian spelade fotboll och sprang runt, David hoppade bland stenarna.

Hej då

 

Fredag den 23 augusti

Hej!

På morgonen hade vi tyst läsning. Hanna bjöd hela klassen på glass när vi hade fruktstund, det tyckte alla var mums fillibabba. Tack till Hanna och Rita. När vi hade svenska läste fröken en indiansk folksaga om en indianflicka och de stora andarna. Sedan läste vi  och och fick svara på frågor.

Idag har vi varit i skolskogen. Där fick vi leka olika lekar. Till lunch fick vi kycklingpanna med kall currysås. Det var gott.

Hej då. Trevlig helg.

Torsdag den 22 augusti

Hej!

På morgonen hade vi tystläsning. Innan vi började läsa fick var och en  prata med sin bänkkompis om boken man valt. Var och en skulle vara som spågumman Julia,  fundera över vad man tror kommer att hända genom att titta på bokensframsida.Vi har även träffat figuren Kalle Stopp. Han som sätter punkt i varje mening. Vi har haft idrott med vår nya gympalärare som heter Erik. Då fick vi leka en lek som heter skottboll och så skulle vi trassla ut en knut gjord av en massa hopprep. Det var lite klurigt och tog en liten stund att trassla ut.

Hej då.

IMG_0041IMG_0040

Hallå och välkomna tillbaka efter sommarlovet. Nu har vi börjat tvåan.

Idag så hissade vi flaggan för skolan har börjat sedan hade vi rast.

HIPP HURRA nu har skolgården äntligen fått ny lekplats. Linbanan som vi har längtat efter och kompisgungor.

Hej då nu ska vi ha musik.