Fredag den 27 septermer

IMG_0183Hej!

Idag på morgonen så hade vi elevensval. Sen hade vi rast då tog vi frukten på rasten. Vi har haft svenska då fortsette vi med våra vokalhus. Till lunch fick vi köttbullar och makaroner. Nu jobbar vi med matte och svenska. Snart ska vi ha uppvärmning inför skoljoggen. Dom som har bloggat är Lhea och Ida.

Good bye have a nice weekend.

IMG_0191IMG_0192

Torsdag den 26 september

Idag har vi läst våra nya böcker från biblioteket. Sedan hade några matte,Jonathan och Karolina var på elevråd. Sedan hade vi rast. Sedan hade vi svenska med Yvonne då ritade vi vokalhuset . Sedan hade vi lunch då var det fiskbullar  sås och potatis.

Dom som bloggat är Mikaela Jonathan

Fredag den 20 september

Idag har vi haft elevens val. Dom som har bild är Isac, Fabian och Karolina. dom som hade matte var Ida. Dom som hade idrott var Hanna och Mikaela. Sedan hade vi rast då så skulle vi ta med frukten på rasten. Sedan när vi kom in så läste Mari spökhistorier. Vi har haft svenska med Yvonne.

Torsdag den 12 september

På morgonen hade vi tyst läsning. Sedan hade vi matte. Då lärde vi oss om multiplikation. Sedan hade vi rast. Efter rasten hittade vi på egna spökhistorier. På svenskan jobbade vi med lite allt möjligt. På SO:n lyssnade på en berättelse om Abraham och Sara. På idrotten kom Erik och lärde oss om orientering.

Här är en karta över klassrummet som Erik gjorde.

Fredag den 6 september

Hej! = )

På morgonen hade vi elevensval då var Fabian Karolina Jonathan Meryam och Isac  på bild då målade vi djur och bilar som var i farten. Mikaela och Hanna var på idrott då lekte dom kryssarkul. Sedan hade vi rast då åt vi frukt. Efter rasten  så hade vi sv då lärde vi oss om utryck. Sen hade hela klasen lunch. Vi kollade på en film som handlade om asagudarna.

IMG_0061IMG_0063

Hej då!!!!!!! = )          dom som har bloggat är Fabian och Karolina. Jippj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jaj idag är det ”marken”.

Svar på din gåta Katarina är: klockan

Tisdag den 3 september

På morgonen hade vi gympa då fick vi leka biet. Man hade en boll och den som skulle ta försökte sticka en kompis med bollen. Om man blev stucken fick man hålla handen där. Tredje gången man blev stucken fick man sätta sig på bänken. Sedan var det rast. Vi har haft matte. Då fick vi lära oss om hur man kan bygga tiotal av ental. Att ett tiotal är byggt av tio ental. Vi lärde oss att räkna med tiotal upp till 100. Vi har haft bild. Alla gjorde bildmappar.

Hej då

Måndag de 2 september

Vi hann inte skriva om fredagen så det gör vi nu istället. Vi hade avslutning på vårt kulturprojekt då alla fick ha sina masker på sig och gå ut på skolgården och dansa. Det var elever ur sexan som spelade på jambee trummor. Pia har också varit här och berättat sioux indianernas skapelsemyt. Hon spelade upp en liten teater med några dockor som hon hade med sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag har vi haft matte då fick vi äntligen våran mattebok ”matteplaneten D”. Först började vi med att gå igenom tiotal och ental. Sedan jobbade vi i boken. Vi har haft svenska med Yvonne då läste hon en saga som hette leksaksfabriken.

Hej då