Måndag den 28 april

Hej på morgonen läste alla i sina böcker. Sedan hade vi matte. Då pratade vi om volym sedan jobbade vi i våra matte böcker. Sen hade hade vi rast då hoppade alla tjejer och Isak hopprep. Efter rasten hade vi svenska en del jobbade bara i sitt NG häfte och andra jobbade i sin svenska planeringar. Sedan hade vi lunch då fick vi fiskpinnar med mos. Sedan hade vi rast igen. Efter rasten hade vi engelska då sjöng vi en sång som hette a mouse in the house. På So berättade Yvonne om Nils Ferlin och hon läste dikten Cirkus Tigerbrand och vi lyssnade på dikten Barfotabarn. De som bloggat är Ida och JONATHAN.

DSCF0220[1] DSCF0277[1] DSCF0221[1] DSCF0279[1]

Torsdag den 17 april

Hej idag hade vi tyst läsning Ida läste sjöodjuret i bergs sjön och Jonathan läste ninja Timmy och de stulna skratten. Sen hade Karolina och JONATHAN elevråd och dom andra hade leksaksfabriken. Sedan vi rast. på rasten hoppade Ida, Lhea och Mikaela hopprep. FABIAN, ANTON och JONATHAN lekte build a house. Efter rasten redovisade Jonathan och Karolina vad som sagts på elevrådet. På sv då skrev vi om sagan om Hans och Greta då skulle vi skriva om den till en Jag saga.Sedan hade vi lunch det blev hamburgare och mos. Sedan hade vi rast igen. På SO jämförde vi bilder hur det såg ut för länge sedan och hur det ser ut idag. Sen hade vi gympa då lekte vi hajen och tränings stationer. Dom som bloggat är JONATHAN och Ida. Hj då ha ett trevligt påsk lov =) =)  =) =) =) =) !!!!!!!.

DSCF0275[1]

Fredag den 11 april

DSCF0265[1]DSCF0266[1]Hej på morgonen så hade vi elevensval då var nåra på cabare. Sedan hade vi rast. Sen högläsning. Sen hade vi city walk då gick vi till Ferlinskolan, Hötoriet och Ferlinladan där vi lärde oss att Ferlin gubben hade visat upp en cirkus för sin mamma.

Dom som har bloggat är Hanna och Fabian

DSCF0264[1]

Onsdag den 9/4

Hej

På morgonen gick vi till ambulansen. Där jobbade Davids pappa. Vi fick reda på vad dom hade i ambulans bilen. Vi fick testa och vara med att åka i bilen. Dom satte då på sirener och blå ljus det var en som fick testa och ligga på båren. Efter vi hade varit hos ambulansen gick vi till Hjalmars pappa han är hjälpmedelstekniker  och ger dom som behöver rullstol . Vi fick åka rullstol dom som ville. Sen hade vi svenska då skulle vi tänka på en plats och känna med alla sinnen. Till lunch fick vi kottlettrad sås och potatis. Efter lunchen hade vi rast. På engelskan skulle vi läsa rödluvan på engelska. Nu har vi matte. Dom som bloggat är Lhea och Anton.DSCF0252[1]DSCF0240[1]DSCF0255[1]DSCF0239[1]DSCF0251[1]DSCF0260[1]

Måndag den 7 april

På morgonen läste vi tyst i våra böcker. Sedan hade vi  matte. Då fick vi jobba i våra matte böcker. Mikaela gjorde egna mönster och målade bollar där summan skulle vara 20.  Sen hade vi rast. Efter rasten läste Carina i Karlsson på taket. Sedan hade vi svenska med Yvonne. Då jobbade vi i våran svenska planering. Till lunch fick vi köttbullar och mos. Sedan hade vi rast. Då hoppade Lhea, Mikaela, Ida, Hanna och Karolina rep. Efter rasten hade vi engelska. Då läste Carina Rödluvan och vargen och så fick vi kolla på Rödluvan på engelska. Sen fick vi ett papper som det var bilder på Rödluvan och text på engelska. Då skulle vi dra streck till rätt bild. Sedan hade vi So. Då fick vi skicka runt bilder från Filipstad förritiden och så kollade vi på bilder på datorn hur Filipstad ser ut nu. Den som har bloggat är Mikaela. Hej då DSCF0400[1]DSCF0222[1]DSCF0223[1]DSCF0225[1]DSCF0232[1]DSCF0234[1]

Torsdag den 3 april och fredag den 4 april

Hej på morgonen hade vi tyst läsning IDA läste Puzzel den den lilla smugglar hunden och JONATHAN läste ninja timmy och de stulna skratten. Sedan hade vi matte. sedan hade vi rast då gungade Anton, FABIAN och JONATHAN kina gunga. Efter rasten hade vi högläsning då läste Carina ur Karlsson på taket. Sen hade vi svenska då skrev vi en egen rödluvan saga. Vi gick på stadsvandring och besökte mausoleumet där John Eriksson är begravd. Vi gick även förbi kanonudden och Filipstads gamla lasarett.

Idag fortsatte vi våran stadsvandring och då besökte vi Nils Ferlinstatyn på torget, Monitorholmen som är lika stor som John Erikssons båt Monitor. Vi tittade på Viktor Rosendahl statyn och såg även Franz von Scheele statyn. Good bye have a nice weekend !!!! (=       Blogg av Ida och Jonathan

DSCF0217[1]DSCF0218[1]DSCF0220[1]DSCF0221[1]DSCF0216[1]