Fredag 28 september

Vi hade elevens val.Vi har varit ute på rast två gånger. Vi hade engelska och då blev Yvonne så tokig att hon pratade engelska hela tiden. Det gick väldigt bra, barnen förstod vad de skulle göra. :) Vi gjorde en Photostory om siffror och bokstäver. Vi åt mat och det blev potatis och pannbiff. Vi har fått ett brev från Snurra. Hon ville tacka för att vi sorterat hennes skosnören och skrev att vi nog ses igen.

Torsdag 27 september.

I går kunde ví inte blogga för de hade grävt av en kabel till Internet någonstans i Sverige. Idag bloggar Mosipporna och Backsipporna tillsammans. Vi har sett på en dansföreställning. De dansade bra. Det var snyggt, skickligt, vackert och jättefint. Det var en rolig berättelse om en sur gammal gubbe, hans brorsdotter och deras betjänt.

Vi har varit ute på rast. Idag var det kycklingnuggets till mat. På lunch rasten lekte Anton och Isak med bantamgubbar. En häxa som hette Snurra kom och hälsade på oss. Hon hade trollat bort Yvonne. Hon älskade skosnören och hade en hel kartong full. Vi fick sortera dem åt henne. Det skulle vara de kortaste först och sedan skulle de bli längre och längre.

 

Här är häxan Snurra.

 

Här sorterar vi skosnören.

 

Här är de som dansade för oss.

 

 

 

 

 

Tisdag 25 september

Det blev köttfärssås och spagetti till mat. Vi har jobbat med Mini-boken. Vi har varit på rast två gånger. Idag tog boken om Tyra slut. Vi har jobbat med matte. Vi har haft biologi. Vi jobbade med träd och löv. Vi hade faktiskt prov! Vi fick måla till frukten.

Kom ihåg att ta med gympakläder i morgon.

Måndag 24 september

Vi har skypat med en annan klass från Nacka. Vi känner inte dom än men det var kul att se dem. Vi berättade för varandra vad vi heter. Vi har haft rast två gånger. Det är kul på rasterna. Vi är i skogen, gungar, klättrar, hoppar hopprep och några är på nedre gården ibland. Vi har haft idrott. Vi lekte en lek som heter fullträff. Vi har jobbat med matte. Det var fiskgratäng och mos till mat idag. Vi läste i Mini-boken. Vi var så duktiga att fröken blev orolig för att bli arbetslös :).

Här skypar vi med barnen i Nacka

Torsdag 20 september

vi har varit i skolskogen. Vi gjorde s av kottar och letade efter en lång lång, en längre och en som var längst. Vi letade efter något som var fint och något som var konstigt som vi tog med tillbaka till klassrummet. Vi har kört Röris. Vi fick köttfärssoppa till mat. Idag bloggar båda klasserna tillsammans.

Det här är de fina sakerna vi fann i skogen.

  

Det här är de konstiga sakerna vi hittade.

onsdag 19 september

Idag har vi bara haft rast en gång. Vi har haft idrott. Vi sprang banan som vi ska springa på joggen på fredag. Det blev supergod mat. Det var varmkorv och mos. Vi har jobbat med matte och med Mini. Vi skrev i-ord på datorerna.nu väljer nästan alla att läsa i stället för att måla på morgonen. Det tycker fröken är toppen.

Tisdag 18 september

Vi tror att svaret på Ramlas gåta är solen. Susanne, det var inte bara fröken som hoppade i vattenpölarna. Det var några fler. Idag har vi haft musik. Då fick vi fiska. På fiskarna fanns det sånger som vi sjöng. Isis och Mini hälsade på. De skulle åka till Island. Vi har haft rast två gånger. På matrasten regnade det mycket. Vi fick supergod mat. Det var kassler och potatisgratäng.Vi hade lite matte. Vi hade biologi. Vi lärde oss om gran och tall. i morgon har vi idrott utomhus. Vi ska träna inför skoljoggen.

 

Fredag 14 september

Vi har fotograferats. Vi har haft rast två gånger. Det var blåsigt och regnade. Några plaskade i vattenpölarna. Det var roligt. Snart ska vi ha fritt. Vi åt kycklinglasagna till lunch. Vi hade besök. Det var Ingrid som var forskare på universitetet och Katarina som jobbar med svenska i Filipstad. Dom var nyfikna på hur vi jobbade här på skolan. Vi tittade i en bok som hette En myra. Vi har fått en gåta från Ramla som svår. Vi behöver nog fundera över helgen. Vi försöker svara på tisdag för vi är ju lediga på måndag.

Så här såg lövtavlorna ut som vi gjorde i går.

Torsdag 13 september

Vi var ute i skogen och plockade löv och gjorde tavlor av löven. I morgon får ni se hur tavlorna blev. Vi har ätit mat. Det var blodpudding och potatisbullar. Vi har varit på rast. När vi är ute leker vi mycket och gungar och klättrar och en del har en klubb.Tre barn är fortfarande sjuka men Johanna har frisknat till. Vi hade matte. Då fortsatte vi att träna på mer än, mindre än och lika mycket som.

Onsdag 12 september

Vi har varit på rast en gång. Vi har haft idrott. Då hade vi hinderbana. Vi har ätit lunch. Det var fisk, potatis och sås. Vi har haft matte. Då spelade vi krokodilspelet. Då tränade vi på leka mycket, större än och mindre än. Mini hade med en väska till oss. Det var bara saker som började på v i den.

Mini hade en vante som sovsäck.

 

Här är krokodilspelet