Fredag 30 november

Vi har haft Elevens val. Vi har haft rast två gånger. Vi har haft engelska. Vi tränade på färgerna och lärde oss en ny färg; grey betyder grå. Vi tränade på I-padsen. Vi har ätit lunch. Det var spagetti och köttfärssås. Efter bloggen ska vi prata om skolans regler. Efter det ska vi ha fritt.

Torsdag 29 november

Vi har varit på biblioteket. Vi lånade böcker. Therese gav oss tips på böcker.  Vi har haft matte. Vi har ätit lunch. Det blev kycklingsoppa. Vi har haft rast. Efter bloggen ska vi ha biologi.

Några av böckerna vi lånade

Onsdag 28 november

Huvud, axlar, knän och tår….

forts….

Vi har haft matte. Vi har varit på idrott. Vi spelade fotboll, huvud, axlar knän och tår och hoppade hopprep. Vi hade matte igen. Vi har ätit mat. Det blev kebabgryta och ris. Vi har haft rast. Efter bloggen ska vi ha svenska. Vi fick en gåta från Adrian. Rätt svar var golvet.

Tisdag 27 november

Vi har haft biologi.Vi jobbade med brunbjörnen. Det är Sveriges största rovdjur. Den är allätare. Vi har haft rast. Alla blev blöta. Det är bra med extrakläder då. Vi har haft musik. Vi lekte en lek som Stina hittade på. Vi har haft matte. Vi har ätit lunch. Det blev fisk, sås och potatis. Efter bloggen ska vi ha biologi och svenska.

Måndag 26 november

Vi har haft bad. Vi har haft svenska. Vi skrev faktatexter om grävlingen. Vi fick hämta bilder från Internet. Vi har haft lunch. Vi fick grillkorv och mos. Vi har haft rast. Efter bloggen ska vi ha svenska.

Här jobbar vi med datorerna

… och här också!

Fredag 23 november

Vi har haft Elevens val. Vi har haft matte. Vi får nya matteläxor på måndag så vi tränade så att vi ska veta hur vi ska göra. Vi har ätit lunch. Vi fick kalops och potatis. Vi har haft rast två gånger. Efter bloggen ska vi ha fritt. Vi fick en gåta från Victoria, Elviras mamma. Vi har tre svar.

1. Den är hungrig

2. Den vill leka i snön.

3 Det är en isbjörn.

Undrar om något svar är rätt?

Torsdag 22 november

Vi har haft matte. Vi har haft rast. Vi har gått till skolskogen. Vi letade efter saker som var runda, hårda och krokiga. Vi har ätit lunch. Det blev hamburgare till mat. Efter bloggen ska vi ha biologi.

Onsdag 21 november

Vi har haft svenska. Vi målade bilder till våra sagor. Vi har haft rast. Vi har haft matte. Vi letade efter längder med olika egenskaper, t ex levande, slät, rund, hård, mjuk och skrovlig.Snurra hade varit här med en läxa till oss. Vi har ätit lunch. Det var pannkaka till mat. Efter bloggen ska vi fortsätta med våra sagor.

Tisdag 20 november

Vi har haft svenska. Några gjorde nyckelpigor och några skrev text på datorn. Vi har haft rast. Vi har haft matte. Först gjorde vi lite matte på tavlan. Vi skulle fundera ut vilket tecken som saknades. Det fattades plus, minus och gånger. Yvonne trodde att gånger skulle vara för svårt men vi fixade det :). Vi har ätit lunch. Efter bloggen ska vi ha svenska. Stina vi har funderat på din gåta. den var svår. Kan det vara en lös hästsko som tappat bort hästen?

Måndag 19 november

Vi har åkt skridskor. Vi har haft rast en gång. Vi har ätit lunch.Det blev fisk, sås och potatis. Efter bloggen ska vi ha svenska. Annelie undrade när vi firar lucia. Vi ska se på skolans luciatåg på morgonen den 13/12.