Fredag 21 december

Vi har haft avslutning. Vi gick fackeltåg till kyrkan. Det var femmorna och sexorna som bar facklorna. I kyrkan sjöng vi sånger. Prästen försökte lura oss att både julen och jullovet var inställda. Men det var inte sant som tur var. Vi gick och tittade på bio. Vi såg på Hotell Transylvanien. Den var jättebra och bara lite läskig. Den var i 3D också så vi fick ha konstiga glasögon på oss. Vi har ätit lunch. Det var spagetti och köttfärssås och korv och bröd. Vi fick saft till maten. Vi har haft rast. Efter bloggen är det nästan jullov.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI ALLIHOP!

Onsdag 19 december

Vi försökte att skypa med Nåttarö, våra kompisar i Nacka. Det gick uselt för dom svarade inte. Vi har haft svenska. Vi jobbade i vår Minibok och några läste. På eftermiddagen tränade vi på att göra inferenser.  Det är att läsa det som inte står i texten. Vi har haft matte. Vi jobbade i vår nya mattebok. Vi har ätit mat. Det blev kycklinggryta och ris. Vi har haft rast två gånger. Efter bloggen ska vi sjunga in We wish you a Merry Christmas och skicka till nåttisarna så att vi får önska dom god jul fast att vi inte fick tag på dem.

Här sjunger vi…….

Tisdag 18 december

Vi har haft svenska. Vi jobbade klart med bokstaven D och i Miniboken. Vi har haft rast två gånger. Vi har pysslat. Vi gjorde julklappsetiketter och julgodis. Allting som vi gjorde ska vi sälja på julmarknaden. Vi har ätit lunch. Det var fisk, kall sås och potatis.

Godis på gång….

Snart färdigt

Pyssel….

… cch mera pyssel.

Måndag 17 december

Vi har haft bad. Det var sista gången vi badade. Då fick vi mycket fritt och så tränade vi lite på att simma. Vi har haft rast en gång. Några gjorde  en snögubbe, några byggde snöhus och några åkte nerför backarna. Vi har haft matte. Vi fick nya matteböcker. De hette Matteplaneten B. Vi ritade 20 tärningar och sedan gjorde vi ett diagram på resultatet. Det blev flest ettor och tvåor. Vi har ätit lunch. Det blev pannkakor. Efter bloggen ska vi ha svenska.

Några byggde en snögubbe på rasten.

Här är diagrammet vi gjorde på matten.

Fredag 14 december

Vi har haft elevens val. Vi har haft rast två gånger. Vi har haft engelska. Vi lyssnade på Meka med engelska och Yvonne tog fram saker ur The english box som vi skulle tala om vad de hette på engelska. Vi har ätit lunch. Det var fiskpinnar och mos. Efter bloggen ska vi ha fritt.

Här jobbar vi med att mäta.

Här är det några fler som mäter….

Torsdag 13 december

Vi har tittat på luciatåget. De hade riktiga ljus och lucian hade riktiga ljus i håret. De sjöng fina sånger. Lucian hette Nadja. Vi har haft rast två gånger. Vi jobbade med matte och svenska så att vi blev klara med matteboken. Vi har ätit lunch. Det var gröt och julskinka. Efter bloggen ska vi ha matte. Vi har pratat om vilka stjärntecken vi är födda i och vi gissar att Adrian är våg. Vi tror att han spelar eller skriver kommentarer på datorn.

Onsdag 12 december

Vi har haft svenska. Vi läste i läseoken om Mini. Vi tränade på att skriva meningar. Man ska ha punkt i slutet på en mening och stor bokstav allra först. Sen ska man komma ihåg mellanrum mellan orden. Vi har haft rast två gånger. Vi har haft matte. Vi mätte hur långa vi var. Vi mätte oss med kaplastavar. Vi provade att mäta med fötter men det gick inte så bra för de är ju olika stora. Vi har haft lunch. Det var tacos. Efter bloggen ska vi ha matte. Vi ska försöka bli klara med matteböckerna innan jullovet.

Adrian är 10 kaplastavar lång.

Tisdag 11 december

I dag har vi haft matte nästan hela dagen. Vi har haft biologi. Vi hade prov på de däggdjur vi jobbat med. Vi har haft rast. Vi har haft musik. Vi sjöng och spelade Räven raskar över isen och Bjällerklang. Vi har ätit lunch. Det var pytt i panna.

Måndag 10 december

Vi har haft bad. Adrian har fått gå över och simma i den stora bassängen. Vi har haft svenska. Vi lärde oss en ny bokstav och det var Hh. Vi har ätit lunch. Det var pannbiff, potatis och brunsås. Vi har haft rast. Efter bloggen ska vi gå hem.

Fredag 7 december

Vi har haft elevens val. Vi har haft rast två gånger. Vi har haft matte. Vi har ätit lunch. Det blev frukostkorv och mos. Vi har arbetat med en uppgift som heter Ett hus till vår mus och som hör till bokpromenaden. Efter bloggen ska ha fritt.

Igår i skolskogen lekte vi en lek som handlade om att vi var björnar och det fanns blå koner som var blåbär. Vi skulle försöka ta mer blåbär än backsipporna. En bokpromenad är när man tittar i en bok och försöker lista ut vad boken handlar om genom att titta på bilderna. Allra först tittade vi på bilderna och berättade vad vi såg. Boken var i datorn.