Torsdag 31 januari

Vi har haft matte. Vi har haft rast två gånger. Idag var det inte riktigt blött som igår. Många åkte kana. Vi har varit i skolskogen. Vi lyssnade efter olika ljud som hördes i skogen. Vi har ätit lunch. Det var kycklinglasagne. Efter bloggen ska vi ha biologi. Mini hade faktiskt en bokstav med sig igår. Det var bokstaven P. Han hade varit lite överallt i skolan och knyckt ihop grejer. hoppas att ingen har märkt något.

Onsdag 30 januari

Adrians mamma och lillasyster har hälsat på oss idag. Det var kul. Vi vill gärna ha besök av fler föräldrar. I morse jobbade vi med att göra klart en massa saker. Vi har haft idrott. Vi spelade fotboll. Vi har haft matte. Vi skulle rätta i matteboken. Vi har ätit lunch. Till lunch i dag blev det pyttipanna.Vi har haft rast en gång. Alla kom in som vattenmonster. Efter bloggen ska vi ha svenska. Minis väska har kommit. Undrar om vi får en ny bokstav?Fortsättning följer i morgon…….

Vi har satt upp lite nya djur i klassrummet:

Grodorna fick samsas med svanarna och aporna.

Flodhästarna fick vakta våra datorer och I-pads.

Tisdag 29 januari

Vi har lagt till ljud till trafikfilmerna. Vi har haft rast två gånger. Vi har haft svenska. Några jobbade med bilder till ABC-boken, några rättade i Mini-boken och några började skriva egna berättelser. Vi har ätit lunch. det blev pasta och skinksås. Efter bloggen ska vi fortsätta med trafikfilmerna.

Måndag 28 januari

Vi har haft idrott. Vi spelade innebandy. Vi har haft rast två gånger. Det var några som gjorde en snöbollskiosk, några gjorde snöhus och några gjorde snöskulpturer.Vi har haft svenska . Några jobbade i Miniboken, några jobbade med ABC_boken och några började skriva en saga. Vi har haft lunch.Det blev fisk, sås och potäter. Efter bloggen ska vi ha matte.

Här bygger vi snön.

Här leker vi en lek.

Onsdag 23 januari

Vi har haft svenska. Vi har haft idrott. Vi gjorde en hinderbana. Vi hade olika stationer. Vi gjorde en ny grej. Det var ett redskap som hette barr. Det var kul. På slutet fick vi ha fritt i fem minuter. Vi har haft matte. Vi har ätit lunch. Det var kebabgryta och ris. Vi har haft rast en gång. Efter bloggen ska vi ha svenska. Fröken ska vara ledig torsdag och fredag så nu bloggar vi nog inget mer den här veckan.

Tisdag 22 januari

Uppe på ett skåp satt Mini med sina nya kompisar.

Idag har det hänt något. När vi kom in från rasten satt Mini uppe på ett skåp fast vi inte hade svenska. Det var en apa och en nalle med. De ville ha hjälp med att få ett namn och komma ut i världen. Vi gav dom namn så nu heter dom Micke och Herr Vit. Vi har lovat att hjälpa dom att komma med en varsin buss någonstans en annan dag.

Några har filmat i trafiken, några har börjat med att lägga ljud på din film och de andra har jobbat med andra saker. Vi har haft rast två gånger. Vi har haft musik med Bettina. Vi sjöng en sång och lekte en lek om en apa. Vi har ätit lunch. Det var fiskbullar och potatis.Vi har haft lite matte också.

 

 

 

 

 

Måndag 21 januari

Vi har haft idrott. Vi körde parallella banan. Det är som en hinderbana och så ska man samla band och försöka få så många som möjligt.

Här är en del av banan….

…. och här är en annan del.

Vi har haft rast två gånger. Vi har haft svenska. Mini kom. Han hade med sig en till bokstav. Det var G. Mini hade blivit av med förkylningen. Den hade han skickat till Yvonne. Förra gången hade han med sig bokstaven F men det hade ni nog redan listat ut. Vi har ätit lunch. Det var köttbullar och mos. Efter bloggen ska vi ha matematik.

 

Fredag 18 januari

Några har filmat i trafiken. Dom andra gjorde självporträtt. Vi har haft rast två gånger. Många leker räddningsleken, några åker kana  och några leker andra saker, Räddningsleken handlar om att försöka rädda varandra från att ramla ner för kullen. Nedanför kullen finns det lava och om man hamnar där tre gånger blir man ett lavamonster. Fröken säger att hon inte sett något  monster så vi är duktiga på att rädda varandra.  Vi har haft matte. Vi har ätit lunch.Till mat idag var det korv och makaroner. Efter bloggen ska vi ha fritt.

Hej då!

Torsdag 17 januari

Vi har haft svenska. Vi gjorde alitterationer. Det betyder att alla ord börjar på samma bokstav t ex ”Bagare Bengtsson bakar brända bullar.” Vi har haft rast två gånger. Några har filmat i trafiken och de andra har börjat på en trafikbok. Det ska vi fortsätta med efter bloggen. Vi har ätit mat. Det var köttfärssoppa och pannkaka. Om ni inte märkte det så har vi bytt bild längst upp på bloggen. Nu kan ni se hur vi ser ut.

Onsdag 16 januari

Vi har haft svenska. Vi träffade på Mini. Han var inte frisk. Han hade feber och var förkyld. Han låg kvar i lådan och frös. Han hade en febertermometer med sig. Kan ni gissa vilken bokstav han ville lära oss idag???

Här ligger en liten sjuk Mini.

 

Vi har haft idrott. Vi spelade kort. Korten låg i en hög och om man tog ett klöverkort skulle man hoppa hopprep så många gånger som det stod på kortet. Spader  betydde armhävningar, ruter step-up och hjärter springa ett varv runt koner.

Här är vi när vi är på gympan.

Vi har ätit lunch. Till lunch blev det kycklinggryta och ris. Vi har haft rast en gång. Efter bloggen ska vi ha matte.