Fredag 22 februari

Vi har haft elevens val. Vi har haft rast två gånger. Vi har haft engelska. Vi spelade kort. Då tränade vi på familjeord och färger. Vi har ätit lunch.Det var korv stroganoff och ris. Vi tittade på facebook om vi fått några hälsningar från våra djur. Herr Vit var på väg till Karlstad, Micke var i Stöllet och tvåornas Molly är på väg till Jönköping. Efter bloggen ska vi ha fritt.

Katarina undrade hur långt hon rest tillsammans med Herr Vit. Det var 10 kilometer men Herr Vit åkte 60 kilometer för att komma till Karlstad.

Vi önskar alla ett bra sportlov!!!!!

Torsdag 21 februari

Idag är det fröknarna som bloggar för tiden tog slut så vi hann inte. Vi bloggar tillsammans.Vi har varit tillsammans hela dagen. På förmiddagen jobbade vi med svenska. Mini kom på besök. Han hade u-saker med sig. Han hade med sig utomjordingar som vi fick måla.Till lunch fick  vi Hedvigsoppa. Vi undrade så vad det var men det var vanlig köttfärssoppa. Efter lunch gick vi till busstationen för våra gosedjur skulle ut och resa. Micke tog en buss mot Hällefors och Herr Vit reste mot Karlstad. Vi får hoppas att andra resenärer hjälper dem att komma vidare. De har en sida på facebook där vi kan följa dem. Ni hittar den på www.facebook.com/djurresan.

Anton hjälper Micke att komma på bussen

Pontus fick hjälpa Herr Vit.

Här vinkar vi av dem.

Onsdag 20 februari

Vi har åkt Arla loppet. Hjalmar kom tvåa,  Adrian kom trea och alla andra kom på elfte plats. Alla var vinnare och fick medalj och en ko. Ingen riktig ko utan en liten nyckelring. När vi kom till skolan åt vi upp det som var kvar av våran matsäck. Efter bloggen ska vi ha fritt.

Here are all the winners!

Det var gott att äta matsäck i klassrummet.

Nöjda skidåkare; en andra och en tredjeplats är väl inte så illa :)

Uppvärmning

Mera uppvärmining

Tisdag 19 februari

Vi har haft svenska. Vi gjorde klart saker, t ex berättelser och bilder till ABC-boken. Vi har haft rast två gånger. Nästan hela klassen åkte på isbanan. Det är jättekul men det är viktigt att vi följer reglerna. Man får inte åka baklänges, man får inte åka när det står någon annan i banan och man får inte åka med huvudet först.

Vi har haft musik. Vi spelade på olika instrument;  triangel och claves. Sedan lekte vi musik stopp.

Vi slösade bort mattten genom att prat om reglerna i isbanan. Det var faktiskt väldigt viktigt! Vi har ätit mat. Det var fisk, sås och potatis.Vi skypade med Anna-Lena. Efter lovet ska vi hälsa på henne och lämna våra lösningar på matteproblemet hon gav oss. Efter bloggen ska vi ha svenska.

Måndag 18 februari

Vi har haft idrott. Vi sprang i en hinderbana och lekte tagen tar. Vi har haft rast två gånger. Vi har haft svenska. Vi gjorde lånekort till biblioteket som vi ska starta. Vi har ätit lunch. Det blev köttbullar och mos. Efter bloggen ska vi ha matte.

Vi ska försöka svara på alla gåtor vi fått:

Mosippan 2 Vi tror att det är skorna.

Adrian Vi har tre förslag; gräsklippare, pool och solkräm. Kan något vara rätt.

Hjalmar Vi tror att det är en köttbulle med motor på.

Katarina undrade vad ordet biologi betyder. Det visste vi inte så vi fick googla. Biologi betyder läran om livet.Det kommer från grekiska. Bios betyder liv och logos betyder lära.

Här sitter vi och gör lånekort.

Här är några som är färdiga.

Fredag 15 februari

Idag är det fröken som bloggar för dagen gick så fort att vi inte hann. Dagen började med elevens val. Före lunch planerade vi för vårt bibliotek som vi ska starta efter sportlovet. Till lunch blev det korv och makaroner. Efter lunch gick vi till skolskogen tillsammans med Backsipporna. När vi kom dit hade Derek gjort upp eld och sedan stekte han skrabblurer år oss. De var jättegoda. Barnen har fått med sig receptet hem om ni vill prova. Två raster hann vi med under dagen också.

Det är så mysigt med en brasa….

Skrabbelurer är gott!

Det var vintrigt och fint i skolskogen.

Torsdag 14 februari

Idag har vi haft friluftsdag. Johanna har åkt skridskor och gått en låååång promenad. Stina och Leia åkte slalom. Carl, Celine, Elina, Pontus och Tindra åkte längdskidor. Alla tyckte att dagen var kul.Till lunch idag fick vi korv med bröd. När vi kom tillbaka till skolan hittade vi ett hjärta med godisar i. Vi tror att det var häxan Snurra som varit här. I morgon ska vi försöka svara på alla gåtor och frågor vi fått för det hinner vi inte nu.

Mmm….

Onsdag 13 februari

Vi har haft matte. Vi fick en kluring där vi tränade på att prata om matte och på hälften och dubbelt. Vi har haft rast två gånger. Vi har haft svenska. Vi gjorde en bokpromenad. Boken handlade om en familj som skulle åka och bada. Vi har ätit mat. Det blev kycklingnuggets, ris och sås.Efter bloggen ska vi ha matte igen för vi fick en mattegåta från Anna-Lena som hälsade på häromdagen. Den måste vi försöka lösa.

Vi saknar också Thimon och er andra som är sjuka och hoppas att ni snart är friska igen.

Mosipporna 2 gåta behöver vi få fundera på ett tag. Den var lite svår.

Många teckningar på djur blev det när vi löste Anna-Lenas kluring.

 

Tisdag 12 februari

Idag bloggar vi tillsammans för Carina är sjuk. Vi har haft biologi.Vi fick lukta på olika saker och gissa vad det var.Det var kanel, kaffe, apelsin, handsprit, tvål, lök och ättika. Vi har haft rast två gånger.Mosipporna har haft matte och Backsipporna hade musik och lite matte.  Vi har haft lunch. det blev fiskgratäng och mos. Efter bloggen ska vi ha mera biologi.

Hej då!

Måndag 11 februari

Vi har haft idrott. Vi hade cirkelträning och lekt hajen. Vi har haft rast två gånger. Vi har haft svenska. Vi gjorde mer i ABC-boken. Alla ord börjar på samma bokstav. Det kallas allitteration. Vi har haft lunch. Det blev grekisk färsbiff och potatis. Vi har haft matte. Efter bloggen ska vi gå hem.