Fredag 30 augusti

Nu har vi avslutat vårt kulturprojekt. Igår blev alla masker klara. De var jättefina. Pia kom till oss och berättade en skapelsemyt från Sioux-indianerna. Hon hade några dockor med sig så det var nästan som dockteater.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet här är en av dockorna som var med i berättelsen.

I dag har vi dansat tillsammans hela skolan på skolgården. Några elever ur sexan spelade på jambee-trummor och vi andra dansade med våra masker på. Tidningen var här och tittade så det blir kanske ett reportage någon dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onsdag 28 augusti

Den här veckan har vi ett kulturprojekt. Det handlar om masker och dans. På tisdag åkte vi buss till Långban och fick se på en maskutställning. Det var roligt och lite spännande. Vi såg stora gruvhål med vatten i också.

Idag har vi gjort egna masker. Några gjorde dom i papper och några fick hjälp att göra gipsmasker. Vi har dansat till jambee-trummor. På fredag ska vi dansa hela skolan tillsammans.

IMG_0092[1]

IMG_0093[1]

IMG_0094[1]

Fredag 23 augusti

Igår hade vi skrivdans. Vi gör rörelser samtidigt som vi målar. Man ska blunda hela tiden också. Det blev vulkaner. Idag har vi rest till bokstavslandet. Vi gick till skolskogen. Vi fick leka där. Vi har haft rast två gånger. Nu längtar vi efter helg och att få vara lite lediga.

 

Onsdag 21 augusti

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI dag har vi börjat skolan. Vi har haft fritt. Idag hissade vi flaggan , rektorn pratade och vi hurrade för att skolan hade börjat. Vi har haft rast två gånger. De har satt upp två Kina-gungor och en linbana på skolgården. Jätteroligt! Sen gick vi till biblioteket. Vi har ätit lunch. Vi fick köttfärssås och spagetti. Vi har haft musik. Vi hade en ny musiklärare. Hon heter Ylva.Vi har haft svenska. Vi fick träffa en figur som heter Kalle Stopp. Det är han som sätter punkt i meningen.