Fredag 26 september

På idrotten gick vi skoljoggsbanan och i dag ska vi ha friidrott. Vi har jobbat med människans utveckling. I går fick vi göra våra muntliga presentationer. Det gick jättebra.

Som vanligt har vi haft elevens val och läxförhör i dag. På matten har vi arbetat med likhetstecknets betydelse. Så nu är alla säkra på att det ska vara lika mycket på båda sidorna.

Den här veckan har vi börjat göra en dinosaurieskog. När den blir färdig ska ni få se den.

Veckans slöjd

IMG_0679[1]Ha en trevlig helg allihopa!

Torsdag 18 september

Vi har lärt oss hur kräldjuren blev till. Vi jobbar med dinosaurier. Vi letar fakta om dom och sen ska vi berätta för hela klassen om vår egen dinosaurie. Då tränar vi på muntlig presentation.

IMG_0675[2]

Vi har haft trä- och syslöjd. På träslöjden gjorde vi färdigt våra smörknivar. På syslöjden håller vi på med spindlar och att brodera tavlor.

Idag har vi blivit fotograferade. Ingen hade svart prick på näsan :) På matten har vi tränat på att dela upp tal, diskutera och samarbeta.

Vi har gjort tavlor på pappret som vi gjorde i tvåan. De blev jättefina!

IMG_0674[1]

I morgon ska vi ha vikarie. Hjälp oss – det är MAX! Vi ska ha idrott också.

Annelie har skickat oss en gåta och vi tror att svaret är hålet.

Fredag 12 september

Den här veckan har vi lärt oss hur jorden skapades. Vi har haft idrott. Då hade  vi cirkelträning. På träslöjden lärde vi oss att använda en maskin man kan såga med. Den heter sticksåg.

Nu har vi äntligen börjat med elevens val. Vi har idrott, teknik, engelska, matte eller svenska. Vi har tränat på att skriva med hjälp av stödord. Vi har fått läxor och idag hade vi vårt första läxförhör.

Igår så tränade vi på att berätta om oss själva på engelska. Snart ska vi ha idrott (kryssarkung). Nästan alla önskar att det ska bli tjejerna mot killarna då.  Snart är det helg- långhelg för på måndag är det studiedag och bara fröken behöver jobba.

Fredag 5 september

Den här veckan har vi haft slöjd och det var jättekul. På syslöjden gör vi bläckfiskar. På träslöjden har vi lärt oss vad de olika verktygen heter och så lärde vi oss att trolla.

IMG_0660[1]

Vi har pratat om hur jorden skapades och om hur ett val går till. Idag fick vi vara med och bestämma vilken maträtt vi ska få lite oftare.

IMG_0658[1]

Vi har städat skolgården. Det var inte så mycket skräp och det är bra. på idrotten har vi haft hinderbana och idag ska vi ha spelkortsträning. Nu längtar vi efter att få ha kul på marknaden. Ha en trevlig helg allihopa!