Fredag den 24/10-2014

Tjena alla läsare!

I måndags hade vi bad, på onsdagen hade vi musik och på torsdagen hade vi slöjd. Vi har även tittat på en film om svensk historia (Bronsåldern)

Idag har vi haft elevens val.  Torsdag&Fredag har Max varit vikarie hos oss, vi har kört Max kvart. (Innehåller Simon säger och pimppilipimp)

Trevlig helg och ha ett bra LOV!!!!!!!!   <3   d=D

Fredag 17 oktober

Äntligen har vi börjat med bad! Det var superduperkul. Nu badar vi samtidigt som Mosippan 6. Vi tyckte att det var lite trångt men att det var roligt.

På bilden hade vi färglära. Rött, blått och gult är grundfärger. Om man blandar rött och gult blir det orange. Vi målade bilder med bara grundfärgerna.

Brandlarmet gick i torsdags när vi hade slöjd! Det pep jättehögt. Några fick springa ut i strumplästen. Det var tur att det bara var en övning. På träslöjden var det halloweentema. På syslöjden började vi sy grytlappar. Det hände en olycka på träslöjden. En färgburk ramlade i golvet och rann ut över golv, skor och strumpor.

Vi har jobbat med bondestenåldern. Människorna bodde kvar på samma ställe och fångade in djuren istället för att jaga och döda dem. Dom började odla saker.

Nu har vi börjat en ny period av elevens val. Det är jättekul! Dom håller på att måla linjer på golvet i idrottssalen därför ska vi ha teori idag. Det ska handla om isvett.

På matten har vi gjort diagnoser. De var ganska svåra…. vi behöver träna mer.

Ha en trevlig helg :D

Fredag 10 oktober

Den här veckan har vi gjort färdigt våra pussel på träslöjden. På syslöjden har vi fått börja att sy med tråd i symaskinen. Några har fått börja att sy i tyg.

På historian har vi jobbat med stenåldern. De använde flinta och svavelkis för att göra upp eld. Det var männen som jagade och de använde spjut och pilbågar. Kvinnorna samlade in honung, bär, frukt och nötter. De bodde gärna nära havet eller en sjö så de kunde fiska och jaga säl.

På idrotten körde vi ”klockan” som är en hinderbana. Idag ska vi ha handboll. Vi gjorde färdigt vår dinosaurieskog på bilden.

IMG_0682[1]

Igår svansläste vi på ett papper. Att svansläsa betyder att någon börjar läsa och tystnar vart som helst och då börjar någon annan läsa i stället. Och så fortsätter vi så ända tills texten är slut.

Yvonne har fått läxa över helgen. Hon ska rätta alla matteböcker :o

Idag fyller Thimon år och vi har sjungit för honom. :D Hipp, hipp, hurra!

Nästa vecka är det bad. Det ser vi fram emot!!!!!!! :D

Trevlig helg

Fredag 3 oktober

I måndags sprang vi Skoljoggen. Det var kul och lite jobbigt. På syslöjden har alla börjat lära sig att sy på symaskin. På träslöjden har alla börjat på ett varsitt pussel.

Vi har lärt oss om istiden. Vet ni, isen var 3000 meter tjock! Istiden varade i 50 000 år.

Vi har börjat sökläsa. Det betyder att man inte läser hela texten utan bara letar efter ett speciellt ord.

Idag var det sista elevens val för den här gången.

Ha en trevlig helg :)